Program

Eid firande med pyssel och bus för hela familjen.  (Fri Entré)

11.00 – Dörrarna öppnas

Barnscenen bjuder på ett äventyrligt program för barn med:

11.30 – 12.00   Teaterföreställning Räven i vår trädgård 

Skogen representerar människan, hon är precis som mig och dig. Hon är väldigt god, men det förekommer alltid någon som utnyttjar denna godhet och försöker skapa fientlighet mellan dessa goda vänner så att de separeras från varandra. Men försöken misslyckas då det alltid är godheten som vinner till slut.

Teatern ”Räven i vår trädgård” talas via djurens språk och presenteras av bandet Glidey Theatre Al Jawal. Genom denna teater vill vi presentera vikten av förlåtelse och acceptans för att skapa harmoni bland oss. Kom och upplev, kom och lyssna och dröm dig bort i skogens värld!  I samarbete med Ibn Rushd studieförbund

12.15 – 12.45 Dockteater med Hanna Vagant

Varietédirektören Hanna Vagant har en hel teater i sin väska! Kom och var med när hon och hennes minsta kompisar berättar om alla äventyr och upptåg de har upplevt tillsammans.

13.00 – 14.30 Magiska Experiment

Har du Magiska krafter? Jon Halvar tror att alla i någon grad har det och ska i detta experiment försöka bevisa det. I denna magiska föreställning får publiken får vara med från början till slut. Det är inte alldeles säkert att det går exakt som Jon Halvar tänkt sig, när han släpper kontrollen för en stund och låter publiken leda föreställningen men i slutändan kan vi vara säkra på att alla får sig en överraskning.

14.30 – 15.00 Teaterföreställning Räven i vår trädgård 

Skogen representerar människan, hon är precis som mig och dig. Hon är väldigt god, men det förekommer alltid någon som utnyttjar denna godhet och försöker skapa fientlighet mellan dessa goda vänner så att de separeras från varandra. Men försöken misslyckas då det alltid är godheten som vinner till slut.

Teatern Räven i vår trädgård talas via djurens språk och presenteras av bandet Glidey Theatre Al Jawal. Genom denna teater vill vi presentera vikten av förlåtelse och acceptans för att skapa harmoni bland oss. Kom och upplev, kom och lyssna och dröm dig bort i skogens värld! I samarbete med Ibn Rushd studieförbund

15.15 – 18.00   Uppträdanden (trappan)

15.15- 15.45 Gyckelshow med Caligari

Caligari bjuder in stora som små till en värld som flirtar med den gamla tidens gatuteater och ambulerande cirkus. Allt i från rekvisita och kostym, till innehåll är väl genomtänkt och genuint. Välkommen till en fartfylld, interaktiv föreställning med jonglering, magi och hisnande balanskonster!

15.45 – 16.15 Presentation av huvudsponsorer; Ibn Rushd Studieförbund och Islamic Relief

16.15 – 16.45 Varieté Vagant –  På upptåg!

När varietédirektören Hanna Vagant dyker upp med sina två artister, fakiren Caligari och musikanten Jon Halvar, börjar de mest märkliga saker hända.

Det blir en knasig familjeföreställning till nyskriven musik där det bjuds på klassiska varieténummer som utbrytning, fängslande trolleri och tokig jonglering. Allt med hjälp av magi, fantasi och en stor dos värme, där publiken är med från början till slut.

Varieté Vagant består av de tre vännerna Hanna Vagant, Jon Halvar och Caligari. För länge sedan rymde de från cirkusen för att utforska världen och allt som är möjligt och omöjligt där.

17.00- 17.30 Iman Farrar

Iman är för närvarande baserad i London, Storbritannien, och är en signerad artist med Brimero Entertainment. Iman bodde över fem länder medan han växte upp; inklusive England, Malaysia och Australien. Denna tidiga exponering för olika språk, kulturer och religiösa traditioner uppmuntrade henne att utforska hennes talanger och intressen i scenekunsten. Sedan 2009 har hon spelat på malaysiska, engelska och arabiska. Hennes anmärkningsvärda framträdanden omfattar bland annat ”Ya Tayba”, ”Rasulullah”, ”Raqqat Ayna”, ”Kasih Padamu” och ”Dia Muhammad” bland andra med en kombinerad visning av över 20 miljoner träffar

17.30 – 18.00  Saba Band

Genom sina traditionella sånger och rytmer från Syrien och Mellanöstern i stort i bagaget vill Saba band bevarar de konsten från hemlandet även i de nya landet efter flykten. Bandet bestående av tio medlemmar från olika delar av Syrien och det som förenar dom är konsten och kärleken till sångerna.

Under dagen kommer du ha chansen att testa på massa roliga aktiviteter för både den yngre och den äldre.

  • Nöjesattraktioner – Under hela dagen kommer det erbjudas olika attraktioner för barnen så som Hoppborgar, Sumobrottning, Jätteboxning, Rodeotjur, Gladiatorkamp och mycket mer! (Utanför Världskulturmuseet)

  • Ansiktsmålning: Barn i alla åldrar älskar att bli målade och se sig förvandlas till ett spöke, monster, katt, häxa, tiger, fantasidjur eller någon annan figur. Här har ni chansen att se ut så som du vill. detta kommer ske mellan kl 11-15

  • Skaparverkstad för de äldre barnen: Här kommer du som är mellan 5 -15 år kunna skapa egen konst på en gympapåse, lämna ditt avtryck på en personlig drake samt skapa din favoritfigur genom origami. Låt din fantasi flöda och din kreativitet synas! (seminarierum 3, plan 3)

  • Hennamålning: Kom och få dina händer målade i henna. Välj mellan massa olika mönster eller kom på något eget. (seminarierum 4, plan 3)

  • Skaparverkstad för de yngre barnen:. Pyssel med pärlor och bokstäver för dem som vill skapa unika och personliga armband till sig själva eller som present till sina kära och nära. Välj mellan olika färger, former och bokstäver för att skapa just ditt favoritsmycke. Låt konstnären i dig träda fram. (Världslabbet, plan 2)

  • Bönerum (Seminarierum 1, plan 3)

Våra Samarbetspartners

Ta dig en bit mat kanske?

Världskulturmuseets restaurang Tabla erbjuder halal mat och fika.

Känn doften! Se och inspireras! Ät gott!
Njut av musiken! Dela glädjen! delta i folkfesten!
Tillsammans gör vi detta till ett minne för Livet!
Eid- Firande för Alla